söndag 16 oktober 2011

Upptagning

Säsongen är över för Rosalitas del. Idag var det dags att dra upp henne ur sjön och upp på båttrailern. Rampen som vi har vid bryggorna är väldigt flack vilket leder till att man tvingas backa ner släpet mer än vad man egentligen har lust till. Allt gick bra och efter lite pillande och justerande så stod Rosalita säkert på plats på trailern och färden hem kunde börja.

Eftersom det försvunna oljetrycket gör att man inte kan köra motorn har jag inte kunnat konservera henne ordentligt. Väl hemma dränerades motorn på vatten via dräneringsskruv och pumphus. En gammal trasmatta las ovanpå motorn innan huven kom på plats och ytterligare dynor hamnade ovanpå huven i hopp om att hålla den värsta kylan borta. Nu visade det sig att natten inte blev så kall som jag först förfarat och det ska bli milt även nästa natt.

I början på veckan får jag hem en specialbeställd kabel som gör det möjligt att få el fram till båten. Har en 16 meter lång värmekabel/frostvaktskabel liggandes som vi köpte för några år sedan när Clas Ohlson reade ut inför ett leverantörsbyte. Tanken är att linda denna runt motorn och alla frostkänsliga delar och på så sätt hålla värmen tills jag får reservdeler till pumpen, alternativt lyfter motorn ur båten.

0 kommentarer :